top of page
Mir_edited.jpg
20211112_185338_edited.jpg

HET ONTSTAAN VAN DE SPORTKAMER

Ik ben zelf ooit als 6-jarig meisje begonnen met voetballen bij SV VAASSEN met als hoogtepunt diverse kampioenschappen bij diverse clubs. Tevens speelde een ik aantal jaar voor het Gelders Elftal onder leiding van Bep Timmer. Een knieblessure maakte een einde aan mijn voetbalcarrière. Hardlopen werd mijn nieuwe passie. Bij de gezelligste hardloopvereniging van Apeldoorn, AV VELUWE, leerde ik alle ins en outs over hardlopen, en maakte ik (uiteraard!) alle fouten die je kunt maken en leerde daar enorm van. Ik liep halve marathons in Berlijn en Reykjavik (o.a.) en voltooide meerde malen de Hardloop4daagse in en om Apeldoorn (60 of 100km in 4 dagen hardlopen). Ik voltooide ook de opleiding Assistent-hardlooptrainer bij de Atletiek Unie en gaf enkele tijd hardlooptraining bij AV Veluwe. 

Op aanraden van enkele hardloopmaatjes, die in mij iemand zagen wiens potentie nog niet was geoptimaliseerd, ben ik rond 2009 begonnen met krachttraining. Wist ik veel dat een sterkere core enorm kan helpen bij het sneller en/of langer kunnen hardlopen. No kidding Sherlock! Of dat als je specifiek je quadriceps of hamstrings traint, dit best wel nuttig kan zijn voor sterkere beenspieren. Eyeopener! Ik merkte al gauw enorme progressie en al mijn PR's sneuvelden. WAUW! Er ging een wereld voor me open. Een nieuwe passie werd geboren. En inmiddels doe ik al meer dan 10 jaar doe ik met enorm veel plezier aan krachttraining. 

 

MIJN OPGEDANE KENNIS

Je kunt je voorstellen dat toen de sportscholen dicht gingen door corona in maart 2020, ik lichterlijk verslagen thuis zat. Wat nu? Maar hé, trainen hoeft niet in de sportschool. Ik had in voorgaande jaren al wat materialen thuis, maar door corona verzamelde ik steeds meer fitnessmateriaal en apparatuur in mijn eigen huis, zodat ik thuis door kon blijven trainen. Niet trainen was GEEN optie. Inmiddels is die verzameling wel van serieuze omvang. De kamer waarin ik train werd al snel omgedoopt tot De Sportkamer. En het is zonde eigenlijk, dat alleen ik gebruik maak van die kamer. Waarom ook niet anderen laten genieten van het trainen in een huiselijke en mooie groene omgeving, zonder pottekijkers maar met volledige begeleiding?? 

De Sportkamer is dus onderdeel van ons huis (voormalig werkkamer van mijn echtgenoot). 

Mijn passie voor trainen uit zich niet alleen in het verzamelen van materiaal, maar misschien nog wel meer in het verzamelen van kennis over trainen. En deze behoefte om meer te weten over trainen en gedrag kon ik in de corona periode mooi vervullen: ik volgde in 2020 bij Start2Move met veel plezier de opleidingen Coaching en Gedragsverandering en Stress-en Slaapmanagement.

Als kers op de taart, want mijn honger naar kennis was nog steeds niet gestild, voltooide ik in november 2021 ik de opleiding tot Personal Trainer bij Milo Education & Performance in Amsterdam, zodat ik nog meer kennis over trainen en bewegen kan delen. 

In maart van dit jaar (2022) startte ik met de opleiding Medical Personal Trainer bij Start2Move om nog beter beslagen ten ijs te komen als het gaat over trainen en bewegen met of rondom blessures, kwetsuren of beperkingen in mobiliteit.

 

MIJN BAGAGE 

Ik ken de nodige ups en downs – wie niet? Met de nodige blessures, mentale uitdagingen zoals PTSS en de ziekte van Hashimoto in mijn rugzak, weet ik als geen ander dat ‘het leven’ soms dingen in petto heeft voor jou waarvoor je niet gewapend genoeg lijkt! Maar, met de juiste kennis en mindset kom je een heel eind. Ik heb geploeterd en geworsteld. Overtrainheid en overbelasting, of weer opbouwen vanuit het nulpunt; ik heb het allemaal meegemaakt. Mijn motto tijdens al deze hindernisbanen en achtbanen was en is: Blijf Altijd Bewegen! Zowel fysiek als mentaal. En ja, dat kost moeite, maar hé, zonder wrijving geen glans en zonder downs zijn er ook geen ups, en zonder beweging is er geen leven!  

IMG_0014.JPG
bottom of page